Tradiční letní akce

… ale já mám chuť trochu zavzpomínat na akce letošního léta. Bylo jich mnoho. Žádná dovolená, i když zavazadla stále zabalená. Jednou plná barev, látek, nití či vlny na letní krkonošské kurzy. Plná krajek, obrazů, předmětů určených na letní výstavy. Jindy zavazadla tvořená z krabic a pytlů šatiček, halenek, kabelek, čelenek, límců či kytiček určených pro přehlídky originálních oděvů. Příprava náplně těchto letních zavazadel mi zabrala zbytek volného času… a tak dovolenou ve smyslu slova „dovolená“ přesouvám na jindy. Stejně jako moje kolegyně a kamarádky, které se na mnoha výstavách a přehlídkách podílely.

Foto z některých letních akcí vám přiblíží toto letní hemžení…

  1. BYSTŘEC (červen 2019) – „Jehlou a nití- výšivka a šitá krajka“ / výstava a módní přehlídky

 

  1. PONIKLÁ (červenec 2019) – „Desatero řemesel“ / závěrečná výstava prací posluchaček a módní přehlídka

 

  1. BOBOWA Polsko (září 2019) – „O krajkářce“ / módní přehlídky oděvů s krajkou

 

  1. ANNABERG Německo (září 2019) – „O krajkářce“ / módní přehlídka oděvů s krajkou

 

O jedné akci se musím zmínit více. Náš Vzdělávací spolek uměleckých řemesel oslovila Irena Smutná z firmy Maire Botanical, zda bychom chtěly na letní Flóru Olomouc vytvořit výstavu do nově zrekonstruované a otevřené Oranžerie. Vše jsme domluvily a vznikla výstava „Rozkvetlá řemesla“. My přivezly řemesla z oboru krajka, drát, papír a Irena květiny. Součástí výstavy byla i dvě přehlídky společenských oděvů s krajkou a doplňky z živých květin. Kolekce kostýmů Čtvero ročních období, kterou vytvořily posluchačky kurzu paličkované krajky doplněná živými květinovými aranžmá, vzbudila obdiv u mnoha návštěvníků a velkou poklonu všem krajkářkám a květinářkám (toto pojmenování se mi stále více líbí než floristkám). Kostýmy byly vystaveny v minulosti na mnoha různých výstavách, neboť byly vytvořeny již v roce 2011, ale v této podobě přímo rozkvetly do nové krásy… posuďte sami (tentokrát jen ten podzimní – příště pošlu zimní).

  1. OLOMOUC (srpen 2019) – „Rozkvetlá řemesla“ / výstava, předvádění řemesel, módní přehlídky společenských šatů s krajkou a květinou¨.

Podobné příspěvky